12. ULUSLARARASI TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ?NE BAŞVURULAR BAŞLADI

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, çeşitli ülkelerden farklı ve yüksek nitelikli belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak ve uzun vadede dünyanın her tarafından belgeselcilerin buluşacağı ve düşünce alışverişinde bulunacağı bir zemin oluşturmak amacıyla, Uluslararası TRT Belgesel Ödüllerini bu yıl 12. kez düzenlemektedir.
 
12.Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri, yarışmaya başvuru koşullarını taşıyan bütün belgesel filmlere ve yapımına henüz başlanmamış fikir ve öykü aşamasındaki projelere açıktır.
 
Yarışmaya katılım ücretsizdir.
 
Başvuruların, ön eleme için, en geç 7 Şubat 2020 tarihine kadar TRT’ye iletilmiş olması gerekmektedir.
 
Sonuçları 13 Nisan 2020’de ilan edilecek ön elemenin ardından, seçici kurulların izleme ve değerlendirmeleri Haziran 2020’de İstanbul’da yapılacak ve kazananlar 8 Haziran 2020 Pazartesi günü, yönetmenler, sektör temsilcileri, basın mensupları ve festival konuklarının katılımıyla düzenlenecek ödül töreniyle açıklanacaktır.
 
12. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’ne ilişkin yarışma koşulları, önemli günler, ödüller vb. her türlü ayrıntılı bilgi www.trtbelgesel.com adresinde bulunmaktadır.